De Cash Quiz is vanaf nu beschikbaar! Start de Cash Quiz voor basisonderwijs of mbo

Een gastles aanvragen? Bank voor de klas is op 2 oktober a.s. weer open voor registratie!

Gezamenlijk platform
voor financiële educatie
door banken
mbo

Zo ziet een gastles in het mbo eruit

Een gastles Bank voor de klas in het mbo; hoe werkt dat?

Tijdens een gastles Bank voor de klas speel je samen met de studenten uit de klas de mbo Cash Quiz; Ken je bankzaken. De Cash Quiz is een educatief spel over omgaan met geld. De Cash Quiz bestaat uit 5 filmpjes met 10 vragen. De Cash Quiz projecteer je op het digibord. De studenten gebruiken hun telefoon of iPad om de antwoorden te geven. De gastles duurt circa 60- 90 minuten. Als gastdocent ben je fysiek aanwezig in de klas.

De gastles start met een korte introductie van jezelf: wie ben je en waar werk je. Daarna start je met de Cash Quiz; Ken je bankzaken. Alle informatie over de Cash Quiz vind je in je persoonlijke 'Mijn Bank voor de klas' omgeving . De studenten spelen in teams en beantwoorden de vragen. Het team dat de meeste vragen goed heeft, is de winnaar.

Leuk om te weten: de klas doet door het spelen van de Cash Quiz automatisch mee met de landelijke winactie. De klas met de beste score wint ‘de grote prijs’.

Voorafgaand aan de gastles heeft de docent zelf met de studenten de lesbrief; ken je bankzaken gedaan. De gastles is dus aanvullend op deze lesbrief.

Wanneer worden de gastlessen gegeven?

Gastlessen worden gegeven vanaf de Landelijke Week van het geld (27 maart 2023) tot en met 16 juni 2023.

Waarom gastlessen financiële educatie?

Studenten in het mbo zitten in een belangrijke levensfase. Zij krijgen te maken met financiële verantwoordelijkheden zoals het afsluiten van een zorgverzekering, studielening en hun eerste baan. Ze worden 18 en geacht financieel zelfstandig te zijn. Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat 28% van de mbo studenten schulden of betalingsachterstanden heeft. En niet iedereen weet zelf de weg te vinden naar financiële hulp. Reden genoeg om in de klas aan de slag te gaan met financiële vaardigheden en met studenten het gesprek aan te gaan over geldzaken.

Vragen?

Heb je nog vragen? We helpen je graag verder. Neem contact op met de bankcoördinator voor Bank voor de klas van je werkgever of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meld je aan als gastdocent!