Welk geldtype ben jij?

Start de Test!

1.Weet jij hoeveel geld er in jouw spaarpot zit?

volgende!

2.Weet jij altijd precies waar je voor spaart?

volgende!

3.Je bent jarig en je vraagt geld. Wat doe je hiermee?

volgende!

4.Doe jij weleens klusjes?

volgende!

5.Over 20 jaar...

volgende!

6.Je vrienden gaan naar de bioscoop. Jij hebt geen geld om mee te gaan, wat doe je?

volgende!

7.Leen jij wel eens geld aan iemand?

volgende!

8.Het is mooi weer en je komt langs een ijswinkel. Wat doe je?

bekijk resultaat!
Jij bent een

Big Spender

Iemand die makkelijk geld uitgeeft.

Een big spender kan wel sparen, maar geeft liever geld uit aan mooie spullen. Voor zichzelf, maar ook voor anderen. Een big spender deelt graag. Klusjes doen kan, maar alleen als het genoeg geld oplevert. Een big spender houdt niet van schulden. Alle geldzaken zijn prima op orde.

Een big spender kan leren om beter te gaan sparen. Voor een later moment. Door iedere maand een klein bedrag opzij te zetten, loopt de spaarrekening ongemerkt vol. En dat is fijn als de big spender een grotere aankoop wil doen.

doe de test opnieuw!
Jij bent een

Geldwarhoofd

Iemand die niet precies weet waar het geld blijft

Een geld warhoofd weet dat sparen slim is, maar het lukt niet. Er zijn overal leuke spullen om te kopen. In geld uitgeven is een geld warhoofd dan ook super goed.

Een geld warhoofd kan leren om een geldadministratie bij te houden. Zodat duidelijk is hoeveel geld er binnen komt en uit gaat. Dan is alles veel overzichtelijker en is het makkelijk om keuzes te maken. En misschien lukt sparen dan ook beter.

doe de test opnieuw!
Jij bent een

Rekenmeester

Iemand die precies weet waar het geld blijft.

Een rekenmeester kan prima sparen, maar is ook slim met geld uitgeven. De rekenmeester zoekt naar aanbiedingen en koopjes. Een rekenmeester kan goed rekenen, dus weet precies hoeveel geld er is. Van geld lenen houdt een rekenmeester niet. Een rekenmeester kan leren om soms minder te rekenen en meer spontaan te genieten van geld. Zomaar een ijsje op een mooie zomerdag is natuurlijk hartstikke lekker.

doe de test opnieuw!
Jij bent een

Spaartopper

Iemand die liever spaart dan geld uitgeeft.

Een spaartopper kan heel goed sparen. Zelfs zo goed dat de spaartopper het moeilijk vindt om geld uit te geven. Het liefste blijft alles op de spaarrekening staan. De spaartopper zoekt altijd naar voordelige oplossingen. Spaartoppers houden van klusjes doen, maar alleen als vooraf bekend is hoeveel geld het oplevert. Een spaartopper kan leren om van geld te genieten. Samen met vrienden leuke dingen doen is ook heel waardevol.

doe de test opnieuw!
Vraag 0 / 8
powered by