• Week van het geld - 23 t/m 27 maart 2020 - 10e editie
 •  
 • al 2771 gastlessen geboekt!

FAQ

Hoe gaat het aanmelden van een gastles?


 1. Heb je al een afspraak met een school gemaakt om een gastles te geven? Dan kies je in ons registratiesysteem voor 'Ik heb zelf een school'. Heb je nog geen school? Dan kies je 'Ik zoek nog een school'. Je ziet dan een lijst met scholen die nog een gastdocent zoeken.
 2. Heb je een (of meer) groep(en) gekozen? Dan ontvang je per groep je 1 lespakket Cash Quiz met daarin 35 gadgets. Heeft je klas meer dan 35 leerlingen, dan kun je extra gadgets opvragen bij je bankcoördinator.
 3. Uiterlijk een week voor je gastles ontvang je dit lesmateriaal op het door jou opgegeven adres. Het lespakket is niet zwaarder dan 2 kilo en de doos heeft een handvat, zodat je het makkelijk mee kunt nemen.
 4. Na je aanmelding ontvangen de school en jijzelf (en eventueel je collega met wie je de les geeft) een mail dat jij daar een gastles gaat geven. Het tijdstip van de gastles moet je zelf met de school afstemmen.

Persoonlijke code voor de Cash Quiz

 • Heb je een gastles geregistreerd? Dan ontvang je van ons een bevestigingsmail. Daarin staat je persoonlijke code. Gebruik je persoonlijke code (in combinatie met je e-mailadres) om je gastlessen te kunnen inzien, je aangevraagde pakketten te kunnen volgen en om toegang te krijgen tot de cashquiz. Log hier in voor Mijn bank voor de klas
 • Gebruik je persoonlijke code ook tijdens je gastles: log je in met je persoonlijke code op de online Cash Quiz? Dan worden de scores, jouw gegevens en die van de school automatisch verzonden na afloop. Jouw klas dingt dan mee naar de landelijke Cash Quiz prijs
 • Persoonlijke code vergeten tijdens je les? Geen probleem: je kunt je gastles gewoon geven met de online Cash Quiz. Je moet dan wel na afloop zelf de gegevens invullen en opsturen. Dat gebeurt dan niet automatisch
 • Persoonlijke code helemaal kwijt? Vraag hier een nieuwe persoonlijke code aan.

Wanneer komt de Cash Quiz 2020 online?

Op maandag 23 maart 2020. Maar ben jij gastdocent? Dan krijg je ongeveer een week eerder een mailtje met een tijdelijke link om de Cash Quiz 2020 te kunnen bekijken. Ook staat in de mail informatie ter voorbereiding op je gastles.

Wanneer wordt mijn Cash Quiz pakket verzonden?

De Cash Quiz pakketten worden elke twee weken verzonden. Wanneer jouw verzending is, hangt af van het moment waarop je je gastles registreert. Geef je meer gastlessen die je apart hebt geregistreerd? Dan kan het zijn dat je pakketten niet tegelijk worden geleverd. Wanneer er een Track&Trace code bekend is, kun je deze terug vinden in 'Mijn Bank voor de klas'.

Wat kan ik als gastdocent doen in de persoonlijke portal Mijn Bank voor de klas?

 • Je geregistreerde gastlessen bekijken
 • Zien op welk adres je Cash Quiz pakket wordt afgeleverd.
 • De verzending van je Cash Quiz pakket(ten) volgen, klik op Track levering online
 • Een vraag stellen aan support, bijvoorbeeld om je gastles te verwijderen. Of om gegevens te veranderen. Klik op Support

Wanneer wordt mijn Cash Quiz-pakket geleverd?

Uiterlijk 1 week voor je gastles ontvang je je pakket op het door jou opgegeven adres. Via je persoonlijke pagina Mijn Bank voor de klas zie je wanneer je pakket(ten) worden afgeleverd op het door jou opgegeven adres.

Voor elke geregistreerde gastles ontvang je 1 pakket. Heb je een (of meer) groep(en) gekozen? Dan ontvang je per groep je 1 lespakket Cash Quiz met daarin ook 35 gadgets. Heeft je klas meer dan 35 leerlingen, dan kun je extra gadgets opvragen bij je bankcoördinator.

Het lespakket is niet zwaarder dan 2 kilo en de doos heeft een handvat, zodat je het makkelijk mee kunt nemen.

Hoe gaat Bank voor de klas om met persoonsgegevens?

Bank voor de klas is ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging van Banken. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) hecht veel waarde aan de bescherming van persoonsgegevens. In het Privacy Statement geeft de NVB heldere en transparante informatie geven over de omgang met persoonsgegevens. De wijze waarop Bank voor de klas omgaat met persoonsgegevens, is hetzelfde als de wijze waarop de NVB als organisatie omgaat met persoonsgegevens. U leest daar mee over in het privacy statement van de NVB, zie nvb.nl/privacy

Welke klas wint landelijk de Cash Quiz?

De Cash Quiz speel je in de klas: een team is de winnaar. Maar de klas als geheel kan meedingen naar de landelijke Cash Quiz prijs. Dat werkt zo: aan het einde kan de gastdocent het resultaat (puntenaantal) van de Cash Quiz registreren. Team Bank voor de klas kijkt in april welke geregistreerde Cash Quiz het meeste aantal punten heeft gescoord. Die klas wint een prijs voor de hele school (een educatieve aanschaf of uitje, in overleg met Bank voor de klas). Team Bank voor de klas neemt in april contact op met de winnende klas!

Wat zit er in het Cash Quiz pakket?

 • 1 welkomstbrief voor jou als gastdocent.
 • 1 handleiding: daarin staat hoe het spel werkt en hoe je je kunt voorbereiden.
 • 1 vragenboekje: met daarin alle vragen, voor zowel groep 6, 7 als 8 en de extra vragen die je kunt stellen bij gelijkspel.
 • 8 antwoordbordjes: daar schrijft elk team hun antwoord op.
 • 8 stiften: daarmee kunnen de teams hun antwoord op et antwoordbordje schrijven
 • 8 zwarte wissertjes: daarmee kunnen de teams hun antwoorden verwijderen van hun antwoordbordje.
 • 5 gummen in de vorm van een bankbiljet: de prijs voor de kinderen van het winnende team.
 • gadgets om uit te delen aan je klas

Wanneer vindt de Week van het geld plaats?

De Week van het geld 2020 is van 23 tot en met 27 maart 2020.

Waarom organiseert de NVB Bank voor de klas?

Het wordt steeds belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd verstandig leren omgaan met geld. Door kinderen jong financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op latere leeftijd. Daarom hebben de Nederlandse banken het programma Bank voor de klas ontwikkeld.

Wie organiseert Bank voor de klas?

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) organiseert Bank voor de klas namens de Nederlandse banken. Verschillende banken en organisaties verzorgen de gastlessen. Kijk voor het overzicht op de partnerpagina.

Wat is Bank voor de klas?

In het kader van financiële educatie organiseren de Nederlandse banken tijdens de Week van het geld een gastlesprogramma voor het basisonderwijs: Bank voor de klas. Enthousiaste bankmedewerkers geven gastlessen aan basisscholieren uit de groepen 6 tot en met 8. Tijdens de gastles leren zij van alles over verstandig omgaan met geld.

Een initiatief van
© Copyright 2020, Nederlandse Vereniging van Banken