Een gastles geven of aanvragen? Meld je aan als gastdocent of school!

Een gastles geven of aanvragen? Meld je aan als gastdocent of school!

Gezamenlijk platform
voor financiële educatie
door banken
Bank voor de klas

De Cash Quiz - 'Ben jij een held met je geld'

  • In de klas op het digiboard
  • 45 - 60 minuten
  • Basisonderwijs groep 6, 7, 8

Wat is de Cash Quiz?

De Cash Quiz is een educatief spel over omgaan met geld voor groep 6, 7 en 8. De Cash Quiz bestaat uit filmpjes & vragen, over verschillende onderwerpen die met geld te maken hebben.

Met de Cash Quiz leer je kinderen spelenderwijs verstandig omgaan met geld, en ga je samen het gesprek aan over sparen, lenen en veilig je bankzaken doen.

Hie speel je de Cash Quiz

De Cash Quiz speel je in de klas op het digiboard. De speelduur is ongeveer 30 tot 45 minuten. De klas speelt in teams. Het spel kan worden gespeeld in groep 6, 7 en 8. De Cash Quiz heeft verschillende moeilijkheidsniveaus.

Het spel laat filmpjes zien met daarbij passende vragen. De teams krijgen de tijd om een keuze te maken uit de getoonde antwoorden. Het goede antwoord wordt daarna getoond. Een leuke aanleiding voor een gesprek met de klas! Het team dat de meeste vragen goed beantwoordt en daarmee het meeste ‘geld’ verdient, wint de quiz. Na afloop van het spel wordt de uitslag automatisch verstuurd naar Bank voor de klas. De klas maakt dan kans op een leuke prijs!

Thema ‘Ben jij een held met je geld?’

Tijdens de Cash Quiz ‘Ben jij een held met je geld?’ leren kinderen kennismaken met goed omgaan met geld. Thema’s als sparen, lenen en online verleidingen weerstaan komen aan bod.

Lesmateriaal

Lees voordat je de Cash Quiz in de klas speelt de handleiding, vol tips & tricks.

Handleidingen

Speel de Cash Quiz