Bank voor de klas is open voor registratie! Een gastles geven of aanvragen? Meld je aan als gastdocent of school!

Bank voor de klas is open voor registratie! Een gastles geven of aanvragen? Meld je aan als gastdocent of school!

Gezamenlijk platform
voor financiële educatie
door banken
Bank voor de klas i.s.m. Codename Future

Gastles Bank voor de klas in het Mbo

  • In de klas
  • 50 - 60 minuten
  • Mbo

Goed nieuws! Je kunt ook een gastles Bank voor de klas aanvragen voor het Mbo. Een interactieve les waarbij de gastdocent een quiz speelt met jouw leerlingen en een gesprek voert over geldzaken.

Aanmelden

Nederlandse jongeren hebben steeds meer geld te besteden en komen eerder in aanraking met geld. Tegenwoordig zijn er ook meer jongeren met schulden, het is dus van belang om jongeren voor te bereiden op deze financiële verantwoordelijkheid.

Wat is Ken je bankzaken?

Het is oh zo belangrijk dat jongeren zich bewust worden van hun geld- en bankzaken. Welke diensten verleent een bank? Welke betaalmogelijkheden zijn er? Hoe zorg je dat je veilig met geld omgaat? En hoe ga je om met de stijgende prijzen? Lukt het nog wel om te sparen? Dát en meer bespreek je tijdens het doen van de lesbrief Ken je bankzaken.

Tip!

Voorafgaand aan de gastles raden we aan om de lesbrief: ken je bankzaken te doen. Dan heeft de gastles nog meer impact! Je kunt deze les doen tijdens Burgerschap.

Aan de slag met de lesbrief 'Ken je bankzaken'

Ken je bankzaken bestaat uit een lesbrief voor de docent en een werkblad voor de studenten. Studenten reageren op stellingen en maken opdrachten en gaan hierover met elkaar in gesprek.

Benodigdheden

Lesbrief docenten (pdf)Werkblad studenten (docx)