Bank voor de klas is open voor registratie! Een gastles geven of aanvragen? Meld je aan als gastdocent of school!

Bank voor de klas is open voor registratie! Een gastles geven of aanvragen? Meld je aan als gastdocent of school!

Gezamenlijk platform
voor financiële educatie
door banken

Nieuws

01 juli 2020

Vergeet niet plezier in je geld te hebben!

Dat was de geldtip in de strip van Spaartopper Kyan (9 jaar). Een strip maken hoorde bij onze lesbrief ‘Welk geldtype ben jij?’, voor thuisonderwijs in maart 2020. We kregen superleuke strips binnen! We maakten er een mooi stripboekje van.

03 april 2020

Dank jullie wel namens HMK Máxima!

Helaas… de Week van het geld 2020 kon niet doorgaan vanwege corona. Op 2 april liet Wijzer in geldzaken (WIG) – organisator van de Week van het geld - weten dat de Week wordt verplaatst naar 2021 - 22 t/m 26 maart. En: WIG- erevoorzitter Koningin Máxima bedankte alle partners – dus ook jullie! – in een persoonlijke brief voor hun inzet. Een paar highlights uit de brief.

13 maart 2020

Gaat de Week van het geld door van 23-27 maart 2020?

Nee, helaas niet. De Week van het geld (23 t/m 27 maart) wordt afgelast. Het besluit is genomen door het platform Wijzer in geldzaken (WIG), initiatiefnemer van de Week van het geld. Dit vanwege het corona-virus en de extra maatregelen daaromtrent. Alle activiteiten – dus ook de gastlessen Bank voor de klas van alle deelnemende banken - gaan dus niet door in de geplande Week van het geld.

03 januari 2020

It’s a wrap! Filmpjes Cash Quiz 2020 opgenomen!

De Cash Quiz is niet compleet zonder dat hij vol zit met leuke filmpjes. Met in 2020 een belangrijke rol voor rapper Yes-R! Het wordt een enorm feestelijke editie. Die draait volledig om het 10-jarig bestaan van Bank voor de klas. En dat mag gevierd worden!

02 december 2019

Weet jij wat je verlanglijstje kost?

Op 2 december 2019 kregen de kinderen van groep 8 van basisschool Caleidoscoop in Almere een wel heel bijzondere geldles. De geldles heette: ‘Weet jij wat je verlanglijstje kost?’ De les werd gegeven door wethouder Roelie Bosch en door Chris Buijink, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken. Ook een beetje om te vieren dat er in Almere in 2019 heel veel gastlessen Bank voor de klas zijn gegeven!

04 november 2019

Week van het geld 10 jaar, Bank voor de klas 10 jaar!

In maart 2020 is het weer zo ver, dan begint de Week van het geld 2020. We hebben enorm veel zin in deze bijzondere editie. Want niet alleen de Week van het geld bestaat 10 jaar. Bank voor de klas bestaat ook 10 jaar! Dat vieren we met een mooi jubileumlogo en natuurlijk een extra feestelijke editie van de Cash Quiz.

09 juli 2019

Feest voor topspaarders in Almere!

Op 26 juni was het feest in Almere! Want de winnende klas van basisschool De Driemaster won de Spaarchallenge Almere. De klas mocht een kijkje nemen bij de Rabobank, waar deze spaartoppers hun prijs mochten ophalen! Een dagje Efteling voor de hele klas – wie wil dat nou niet?

01 juli 2019

Groep 8A OBS Prins Willem Alexander Beusichem winnaars Spaarchallenge 2019 Bank voor de klas!

Superspaarders, dat zijn het! Groep 8A van OBS Prins Willem Alexander uit Beusichem spaarde met hun Spaarchallenge van Bank voor de klas ruim € 500,- bij elkaar. Voor een CITO FINITO, een feestje in de klas. Gefeliciteerd met deze topprestatie! Chris Buijink, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken, reikte maandagmiddag 1 juli de prijs feestelijk uit.

07 juni 2019

Groep 4,5,6 De Wierde wint Cash Quiz 2019!

De Cash Quiz 2019 van Bank voor de klas was supergoed gemaakt dit jaar! Maar er was maar een echte winnaar: groep 4,5,6 van basisschool De Wierde in Adorp. Gefeliciteerd!

21 maart 2019

Eindstand: ruim 4000 gastlessen Bank voor de klas

Er gaan de komende Week van het geld (25-29 maart) weer duizenden bankmedewerkers de klas in. Want de eindstand van het aantal gastlessen Bank voor de klas is een prachtige 4003!

22 februari 2019

Tips van Juf Marjolein

Vorig jaar won groep 6 van basisschool de Bongerd uit Odijk de allereerste Spaarchallenge. Juf Marjolein heeft een paar superhandige tips!

11 januari 2019

Geef je klas op voor de Spaarchallenge!

Kinderen die sparen, kunnen later beter omgaan met geld. De online Spaarchallenge laat zien dat sparen heel leuk en makkelijk is! Want je spaart met je klas. In Almere startten veel klassen deze week met hun Spaarchallenge.

18 oktober 2018

Banken en gemeente Almere samen voor financiële educatie

Gisteren – op de Dag van de Armoede – gaven Chris Buijink, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en de Almeerse wethouder Jerzy Soetekouw samen een gastles Bank voor de klas. Want financiële educatie staat hoog op de agenda van de gemeente Almere ter bestrijding van armoede en het voorkomen van schulden.

13 juli 2018

Basisschool De Terp uit Weesp wint Cash Quiz 2018!

Wat is er nou leuker dan een gastles Bank voor de klas? De landelijke winnaar worden van de Cash Quiz van Bank voor de Klas! Groep De Zessers van Basisschool De Terp in Weesp, van harte gefeliciteerd met jullie overwinning!

06 juni 2018

Cash Quiz & Spaarchallenge 2018: en de winnaars zijn…

Wie komen er als winnaars uit de bus van de Cash Quiz en de Spaarchallenge van Bank voor de klas? Winnaar van de Cash Quiz 2018 is groep ‘De Zessers’ van basisschool De Terp in Weesp. En groep 6 van basisschool de Bongerd uit Odijk won de allereerste Spaarchallenge. Gefeliciteerd toppers!

10 april 2018

Mooie Spaarchallenges!

Een spetterend eindfeest, een barbecue met de hele klas of zwemmen tijdens schoolkamp. Inmiddels sparen 38 scholen volop voor hun eigen spaardoel, via een Spaarchallenge op bankvoordeklas.nl.

16 maart 2018

Kijk mee met Bradley Braafhart!

Onze eigen Cash Quiz YouTuber Bradley Braafhart was bij de spetterende opening van de Week van het Geld 2018. En natuurlijk reed Bradley mee in de bus met de bankbestuurders, op weg naar hun gastles op basisschool De Fontein in Den Haag. Bekijk hier Bradley’s vlogverslag.

14 maart 2018

Engelse editie Cash quiz

Je kunt de Cash Quiz nu ook 'in het Engels' spelen. De filmpjes van de Cash Quiz zijn nu namelijk voorzien van Engelse ondertitels.

13 maart 2018

Samen voor de klas!

Mooie dag gisteren: na de opening van de Week van het geld waren er op Haagse basisschool De Fontein gezamenlijke gastlessen door bestuurders van banken die meedoen aan Bank voor de klas. De meesten gaven de gastles niet alleen, maar in duo’s.

13 maart 2018

Feestelijke aftrap Bank voor de klas 2018

Maandag 12 maart was het zo ver: de feestelijke opening van de Week van het geld 2018, en daarmee de aftrap van ruim 4000 gastlessen Bank voor de klas, gegeven door duizenden enthousiaste bankmedewerkers op basisscholen door heel Nederland. Het bereik: zo’n 100.000 kinderen die leren over omgaan met geld.