Een gastles geven of aanvragen? Meld je aan als gastdocent of school!

Een gastles geven of aanvragen? Meld je aan als gastdocent of school!

Gezamenlijk platform
voor financiële educatie
door banken
basisonderwijs

Hoe word ik gastdocent in het basisonderwijs?

Iedereen die bij een bank werkt kan gastdocent Bank voor de klas worden. Bekijk de twee opties hieronder.

Profiel gastdocent Bank voor de klas basisonderwijs:

 • Vind jij het leuk om met kinderen in contact te zijn?
 • Kan jij vakjargon vertalen naar Jip-en-Janneke-taal?
 • Vind jij het leuk om kinderen te leren hoe zij goed met geld moeten omgaan door het delen van eigen kennis?
 • en werk jij bij een bank?

Dan ben jij de gastdocent die wij zoeken!

Optie 1: Als je zelf een school hebt/weet waar je een gastles wilt geven

Je kan een gastles geven op een school die je zelf uitkiest, bijvoorbeeld de school van je kind(eren) of een school bij jou in de buurt. Het is dan belangrijk dat je zelf eerst contact opneemt met die school, de gastles bespreekt en je vervolgens aanmeldt als gastdocent op bankvoordeklas.nl.

 • Stap 1: Maak een afspraak met de school/leerkracht voor een voorbereidingsgesprek.
 • Stap 2: Stuur de leerkracht deze link met informatie over hoe een gastles Bank voor de klas werkt. Of laat deze flyer achter in de klas. Erg handig!
 • Stap 3: Het voorbereidingsgesprek. Hierin informeer jij de leerkracht over de inhoud van de gastles (met behulp van de informatie die je via een link naar de leerkracht hebt gemaild). Ook maak je afspraken met de school. Deze checklist is een handig hulpmiddel.
 • Stap 4: Meld je aan als gastdocent op mijn.bankvoordeklas.nl. Alle informatie dit je nodig hebt voor je gastles (zoals tips voor de voorbereiding) ontvang je van Bank voor de klas. Ook informeren we de leerkracht over het voorbereiden van de gastles. De school/leerkracht hoeft dus zelf niets te doen, hij/zij ontvangt alle informatie per mail en kan de informatie ook inzien in hun persoonlijke 'Mijn bank voor de klas' omgeving.

Optie 2: Als je nog geen school hebt

Als je een gastles wilt geven maar zelf geen school hebt, zorgt Bank voor de klas voor een school. Je kunt tijdens het aanmelden kiezen uit een lijst van scholen die op zoek zijn naar een gastdocent. Deze lijst wordt continu aangevuld. Staat er geen school in de regio bij? Probeer het dan over een aantal weken nog eens.

 • Stap 1: Meld je aan als gastdocent op mijn.bankvoordeklas.nl. Daar kun je aangeven dat je nog geen school hebt. Je kunt dan een keuze maken uit scholen die zich hebben opgegeven voor een gastles. Er volgt een match. Vervolgens stuurt Bank voor de klas jou op tijd alle informatie toe (zoals tips voor de voorbereiding van de gastles).
 • Stap 2: Maak een afspraak met de school/leerkracht voor een voorbereidingsgesprek.
 • Stap 3: Stuur de leerkracht deze link met informatie over hoe een gastles Bank voor de klas werkt. Erg handig!
 • Stap 4: Het voorbereidingsgesprek. Hierin informeer jij de leerkracht over de inhoud van de gastles (met behulp van de informatie die je via een link naar de leerkracht hebt gemaild). Ook maak je afspraken met de school. Deze checklist is een handig hulpmiddel.
Meld je aan als gastdocent!

Geef een gastles in het mbo!

Het is mogelijkheid om zowel in het basisonderwijs als in het mbo een gastles te geven. Hoe werkt het geven van een gastles in het mbo? Klik hier