Bank voor de klas is open voor registratie! Een gastles geven of aanvragen? Meld je aan als gastdocent of school!

Bank voor de klas is open voor registratie! Een gastles geven of aanvragen? Meld je aan als gastdocent of school!

Gezamenlijk platform
voor financiële educatie
door banken
mbo/vo

Zo ziet een gastles in het mbo/vo eruit

Een gastles Bank voor de klas in het mbo/vo; hoe werkt dat?

Tijdens een gastles Bank voor de klas speel je samen met de studenten/leerlingen uit de klas de mbo of vo Cash Quiz. De Cash Quiz is een educatief spel over omgaan met geld. De Cash Quiz bestaat uit 12 vragen, 4 stellingen en video’s die de quizvragen ondersteunen. De Cash Quiz projecteer je op het digibord. De studenten/leerlingen gebruiken hun telefoon of iPad om de antwoorden te geven. De gastles duurt circa 60- 90 minuten. Als gastdocent ben je fysiek aanwezig in de klas.

De gastles start met een korte introductie van jezelf: wie ben je en waar werk je. Daarna start je met de Cash Quiz. Alle informatie over de Cash Quiz vind je in je persoonlijke 'Mijn Bank voor de klas' omgeving. De studenten/leerlingen spelen in teams en beantwoorden de vragen. Het team dat de meeste vragen goed heeft, is de winnaar.

Leuk om te weten: de klas doet door het spelen van de Cash Quiz automatisch mee met de landelijke winactie. De klas met de beste score wint ‘de grote prijs’.

Wanneer worden de gastlessen gegeven?

Gastlessen worden ieder schooljaar gegeven. Een gastles geven kan vanaf woensdag 1 november tot en met vrijdag 21 juni 2024. Zo kun jij met jouw school een datum afspreken die goed past in het schoolprogramma.

Waarom gastlessen financiële educatie?

Jongeren hebben steeds meer geld te besteden en komen eerder in aanraking met geld. Tegenwoordig zijn er ook meer jongeren met schulden. Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat 28% van de mbo studenten schulden of betalingsachterstanden heeft. En niet iedereen weet zelf de weg te vinden naar financiële hulp.

Studenten in het mbo zitten in een belangrijke levensfase. Zij krijgen te maken met financiële verantwoordelijkheden zoals het afsluiten van een zorgverzekering, studielening en hun eerste baan. Ze worden 18 en geacht financieel zelfstandig te zijn. Reden genoeg om in de klas aan de slag te gaan met financiële vaardigheden en met studenten/leerlingen het gesprek aan te gaan over geldzaken

Vragen?

Heb je nog vragen? We helpen je graag verder. Neem contact op met de bankcoördinator voor Bank voor de klas van je werkgever of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meld je aan als gastdocent!