Een gastles geven of aanvragen? Meld je aan als gastdocent of school!

Een gastles geven of aanvragen? Meld je aan als gastdocent of school!

Gezamenlijk platform
voor financiële educatie
door banken

Hoe werkt een gastles Bank voor de klas in het mbo/vo?

Informatie voor docenten mbo/vo

Financiële educatie door banken

Bankmedewerkers geven ieder schooljaar met veel plezier gastlessen financiële educatie in het basisonderwijs, in het mbo en in het vo. Dit programma heet Bank voor de Klas en is een initiatief van de NVB in samenwerking met 21 verschillende banken.

Banken vinden het belangrijk om zich in te zetten voor financiële educatie en bieden daarom het hele schooljaar gastlessen aan. Dit schooljaar spelen we de 13e editie van Bank voor de klas. De 13e editie van Bank voor de klas loopt vanaf woensdag 1 november tot en met vrijdag 21 juni 2024. Zo kun jij met jouw gastdocent een datum afspreken die goed past in het schoolprogramma.

In de Week van het geld, die wordt georganiseerd van 11 tot en met 15 maart 2024, lanceert Bank voor de klas jaarlijks nieuw lesmateriaal.

Hoe ziet een gastles eruit?

  • De gastdocent is fysiek aanwezig in de klas en start met een korte introductie van zichzelf.
  • De gastdocent start de Cash Quiz en projecteert deze op het digibord. De Cash Quiz is een educatief spel over omgaan met geld. De Cash Quiz bestaat 12 vragen en 4 stellingen. De studenten/leerlingen gebruiken hun telefoon of iPad om de antwoorden te geven
  • De gastdocent loopt als ‘quizmaster’ door de vragen heen.
  • De studenten/leerlingen spelen in teams en beantwoorden de vragen. Het team dat de meeste vragen goed heeft, is de winnaar.
  • Automatisch doet de klas mee met de landelijke winactie. De klas met de beste score op de Cash Quiz wint ‘de grote prijs’.
  • Door het spelen van de quiz ontstaat er interactie met de studenten/leerlingen. Het competitie-element maakt het ‘spannend’.
  • De gastles duurt circa 60- 90 minuten.

Wil je een gastles in jouw klas?

Meld jouw klas aan of maak een afspraak met de gastdocent die jou deze link stuurde.