Bank voor de klas is open voor registratie! Een gastles geven of aanvragen? Meld je aan als gastdocent of school!

Bank voor de klas is open voor registratie! Een gastles geven of aanvragen? Meld je aan als gastdocent of school!

Gezamenlijk platform
voor financiële educatie
door banken
Bank voor de klas

De Cash Quiz

  • In de klas op het digiboard
  • 45 - 60 minuten
  • Basisonderwijs groep 6, 7, 8

Wat is de cash quiz?

De Cash Quiz is een educatief spel over omgaan met geld voor groep 6, 7 en 8. De Cash Quiz bestaat uit 5 filmpjes met 10 vragen, over verschillende onderwerpen die met geld te maken hebben.

Met de Cash Quiz leer je kinderen spelenderwijs verstandig omgaan met geld, en ga je samen het gesprek aan over sparen, lenen en veilig je bankzaken doen.

Hoe speel je de cash quiz

De Cash Quiz speel je in de klas op het digiboard. De speelduur is ongeveer 30 tot 45 minuten. De klas speelt in teams (minimaal 2, maximaal 8). Het spel kan worden gespeeld in groep 6, 7 en 8. De Cash Quiz heeft verschillende moeilijkheidsniveaus.

Het spel laat filmpjes zien met daarbij passende vragen. De teams krijgen de tijd om een keuze te maken uit de getoonde antwoorden. Het goede antwoord wordt daarna getoond. Een leuke aanleiding voor een gesprek met de klas! Het team dat de meeste vragen goed beantwoordt en daarmee het meeste ‘geld’ verdient, wint de quiz. Na afloop van het spel kan de uitslag online worden verstuurd naar Bank voor de klas. De klas maakt dan kans op een leuke prijs!

Cash Quiz spelen?

De Cash Quiz kun je het hele jaar door spelen.

Handleidingen

Speel de Cash Quiz


TIP: De Cash Quiz spelen met een gastdocent in de klas

Je kan er ook voor kiezen om je aan te melden voor een gastles Bank voor de klas. Tijdens een gastles ontvang je een bankmedewerker in de klas die samen met de kinderen de Cash Quiz speelt. De bankmedewerker, oftewel de gastdocent, zal aan de hand van de quizvragen een leerzaam gesprek met de kinderen aangaan over verstandig omgaan met geld, lenen en sparen.

Meer informatie over een gastles Bank voor de klas en aanmelden voor een gastles kan hier.