Bank voor de klas is open voor registratie! Een gastles geven of aanvragen? Meld je aan als gastdocent of school!

Bank voor de klas is open voor registratie! Een gastles geven of aanvragen? Meld je aan als gastdocent of school!

Gezamenlijk platform
voor financiële educatie
door banken

Over ons

14 december 2017

Geschiedenis

11 december 2017

Partners

Samen verzorgen wij gastlessen. Hieronder het overzicht van de deelnemers van Bank voor de klas.

11 december 2017

Hier doen we het voor

Na één gastles is bij tweederde van de leerlingen de kennis op het gebied van geldzaken toegenomen.

In vergelijking met een controlegroep die de les niet volgde, is de kennis over geldzaken bij de leerlingen die de gastles wel volgden meer toegenomen.

11 december 2017

Waarom op de basisschool?

De gastles is een mooie en effectieve manier om te werken aan financiële educatie. De lessen worden gegeven op een moment dat de leerlingen steeds grotere financiële verantwoordelijkheid krijgen en bewustwording steeds noodzakelijker is.

11 december 2017

Banken werken samen

Bank voor de klas is een samenwerking tussen 16 Nederlandse banken. Doel van deze samenwerking is om kinderen financieel bewust te maken. Want financieel bewustzijn op jonge leeftijd, is de basis van financiële zelfredzaamheid later.

11 december 2017

Week van het geld

De gastlessen van Bank voor de klas worden gegeven vanaf de landelijke Week van het geld (28 maart 2022) tot en met 17 juni 2022. Bank voor de klas is het grootste gastlessenprogramma tijdens de Week van het geld. Het thema van de Week van het geld 2022 is "van Doekoe tot Digi". Hiermee wordt verwezen naar de voortdurende digitalisering, de verschillende verschijningsvormen van geld en betalen, en de veiligheid. Door kinderen al jong financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële redzaamheid als ze volwassen zijn. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op weekvanhetgeld.nl.